Događanja

"Leptiri, orhideje i podmorje rta Kamenjak"

Leptiri Kamenjaka
U ponedjeljak, 18. listopada 2010. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u suradnji s Javnom ustanovom Kamenjak, otvorena je izložba "LeptiriKamenjaka". Nešto kasnije održano je i predstavljanje knjige „Danji leptiri Kamenjaka“ autorice Ingrid Ugussi, prof. 

Izložba "Orhideje Kamenjaka" otvorena je u utorak, 26. listopada 2010. god.

U utorak, 19. listopada 2010. godine predstavljena je knjiga "Živi svijet podmorja rta Kamenjak" udruge Zelena Istra. Knjigu je predstavila Irena Rukavina, dipl.ing.bio. i Irena Burba, prof.

"Marchi na biciklu"

B. Žižović : Marchi na biciklu
U utorak, 26. listopada 2010. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održala se pjesničko-glazbena promocija knjige Budimira Žižovića „Marchi na Biciklu“. Knjiga predstavlja posljednja tri desetljeća njegova rada, od objave prve zbirke pjesama "Gavran među kokošima", preko "Kavane na obali" do "United fumadors". S razlogom birajući pjesme za ovu zbirku, Budimir Žižović bio je i ostao „buntovnik s razlogom“.

"Važno je biti konj"

R. Polić : Važno je biti konj
U ponedjeljak, 25. listopada 2010. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održano je predstavljanje knjige Rajke Polić „Važno je biti konj“. Knjigu su predstavili autorica Rajka Polić, te gosti Dževdet Hadžiselimović, psiholog i Snježana Matejčić, novinarka.

"Pula u cvijeću pod različitim zastavama"

Predstavljanje knjige "Pula u cvijeću pod različitim zastavama"
U srijedu, 30. lipnja 2010. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održano je predstavljanje knjige Josipa Orbanića "Pula u cvijeću pod različitim zastavama".

"Austrougarske vile i kuće u Puli"

Predstavljanje knjige "Austrougarske vile i kuće u Puli"
U utorak, 4. svibnja 2010. godine, u prostorijama središnje Gradske knjižnice i čitaonice Pula održana je promocija knjige „Austrougarske vile i kuće u Puli“ autora Branka Perovića.